In het eerste orthomoleculaire consult zal ik een uitgebreide anamnese afnemen. Hieraan voorafgaand ontvangt u van mij een uitgebreide vragenlijst om uw gezondheidstoestand zo goed als mogelijk in beeld te krijgen. In het consult van anderhalf tot twee uur heeft u de volledige aandacht, ruimte en rust om uw hele verhaal te vertellen.

Ik zal gericht vragen stellen om het beeld zo duidelijk mogelijk te krijgen om (samen) te zoeken naar de oorzaak van uw klachten. Soms is het wenselijk een aanvullend onderzoek te doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn een bloed- of urineonderzoek, of een test op voedselintoleranties.

Plan

Vervolgens zal ik een behandelplan maken om waar mogelijk zowel de symptomen als de oorzaak te bestrijden. Het plan zal veelal voedingsadviezen, leefstijladviezen en mogelijk één of enkele voedingssupplementen bevatten. We bespreken het behandelplan en we kijken of het voor u haalbaar is. Uiteraard is er sprake van een gefaseerde stap voor stap aanpak, waarbij eerst het grootste probleem wordt aangepakt. Waar nodig maken we regelmatig (korte) herhaalafspraken om de voortgang te bewaken en bij te sturen.

Producten

Daarnaast advies ik ook kwalitatief hoogwaardige (voedings-)supplementen. Hierbij ga ik uit van de producten met de hoogste biologische beschikbaarheid (beste opneembaarheid) en met zo min mogelijk vul- en hulpstoffen. Deze kunnen in aanschaf duurder zijn, echter doordat ze hoog-effectief zijn kunnen de uiteindelijke kosten lager uitvallen dan een goedkoper maar minder effectief product. Desgewenst kan ik deze supplementen (aan huis laten) leveren.